Istentiszteletek a karantén idején - tájékoztató

admin | 7.5.2020

Kedves Testvérek!

Isten iránti hálával tudatjuk, hogy az Országos Közegészségügyi Hivatal 2020. május 6-tól bizonyos feltételek betartásával engedélyezi az istentiszteletek tartását.

Szepsiben, gyülekezetünkben, a kormány által kiadott feltételeket betartva ez a következő rend szerint valósul meg ebben az átmeneti időszakban:

GYÜLEKEZETI ALKALMAK:
- Csütörtökönként, - a bibliaóra és hétközi istentisztelet helyett - ma is, május 7-én és 14-én is, este 18.00 és 19.00 óra között imaórát tartunk, 10-15 perces (ének-igeolvasás-magyarázat-imaközösség) ismétlődő blokkokban, így bármikor lehet jönni, egy-egy rövid áhítatba való bekapcsolódás után pedig távozni lehet, átadva a helyünket másoknak. Így elkerüljük, hogy egyszerre többen legyünk a templom terében.

- Vasárnaponként, már 2020. május 10-én is, két istentiszteletet tartunk:

- 9,30 órától a 65+ korosztály és a veszélyeztetett csoportok tagjai számára

- 10.30 órától pedig a 65 évnél fiatalabbak számára

- a konfirmáció időpontjáról egyelőre nem tudunk konkrétumot mondani, (a megszokott életmód újraindulásának függvényében talán nyár elején, vagy ősszel lesz)

SZABÁLYOK:
A Közegészségügyi Hivatal szabályai szerint a templomban tartott alkalmainkon - istentiszteletek és imaóra - a következő szabályok érvényesek:

- az istentiszteleteken nem vehetnek részt azok, akik karanténban vannak, vagy fertőző légúti megbetegedésre utaló tüneteik vannak.

- a templomba belépni és ott tartózkodni kizárólag a felső légutak maszkkal, sállal, vagy kendővel történő eltakarásával lehet. Belépésnél kézfertőtlenítőt is használni kell (amit a bejáratoknál biztosítunk), ill. kesztyűt lehet viselni.

Annak érdekében, hogy biztosítani tudjuk az előírt két méteres távolságot, a templomban kizárólag a kijelölt helyekre szabad ülni, egyenként, vagy az egy háztartásban élők esetén együtt. Az érkezésnél és a templomból való távozásnál kérjük szintén betartani a két méteres távolságot.

Az istentiszteletet követő kézfogást elhagyjuk, ugyanúgy kérjük, átmenetileg mellőzzük a szokásos templom előtti csoportosulásokat.

Az istentiszteletet követően a szolgálatos presbiterek gondoskodnak a szellőztetéséről és az érintett felületek fertőtlenítéséről.

Kérjük a Testvéreket, hogy értesítsék azokat is, akikről tudják, hogy a világhálón nem jut el hozzájuk a hír.

Az Úr legyen gyülekezetünk és családjaink őriző Pásztora!

"Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben Istennek." (Kol 3, 16)

körlevél


Híreink
Istentiszteletek a karantén idején - tájékoztató
|
Készítette: refszepsi.sk
|
close