II.Szepsi Laczkó Máté Gyülekezeti Napok - Evangelizáció és úrvacsora

Molnár Árpád | 30.10.2017

Péntektől vasárnapig, három evangelizációs istentiszteleten készültünk avasárnapi (október 29.) úrvacsorára Szeverényi János, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos missziós lelkészének szolgálatával.

A csöppet sem unalmas, hitünket ébresztgető, közvetlen és személyes hangvitelű igei bizonyságtételében János tiszteletes hitéletünk számos erőtlenségét, gyermekbetegségét helyezte az Ige mérlegére nagy-nagy tapintattal, szeretettel, ugyanakkor szókimondóan. A Bibliából felolvasott szakaszok alapján a Szentlélek által mutatott rá arra a lényegre, amire a 500 évvel ezelőtt Luther és a többi reformátor is rálelt Isten kegyelméből: Jézus Krisztusra. Az Ő jelenlétében derülnek ki életünk ficamai, de Benne és Általa van a mi helyreállításunk, a mi reformációnk is. 
Az Ő irántunk való szerelmét, értünk hozott áldozatát, és a bűnbocsánat bizonyosságát hitelesítette az Úrvacsora, amelynek valamennyien részesei lehettünk. 
Csak ráadás, hogy több évtized után a holland ütrechti gyülekezet küldöttsége is osztozott hálaadásunkban és ünneplésünkben. Soli Deo Gloria! 


 

Híreink
II.Szepsi Laczkó Máté Gyülekezeti Napok - Evangelizáció és úrvacsora
|
Készítette: refszepsi.sk
|
close